Barcelona

Posted on

Zaterdagochtend rijden we om 7 uur van de camping af en gaan naar Barcelona. Hier hebben we een camperplaats gereserveerd bij City Camp en tevens ook een fietstocht langs alle hoogtepunten van Barcelona geboekt bij Baja Bikes.

Om kwart voor 9 arriveren we op de camperplaats en halen we de fietsen van de camper, laden de fietstassen vol met drinken, een trui en wat te eten. We fietsen de 6 km naar het centrum grotendeels over fietspaden.
Aangekomen bij Baja bikes moeten we nog even wachten totdat onze groep compleet is. We zijn met 13 man/vrouw en onze gids is een nederlander die al enkele jaren in Barcelona woont. Hij laat ons in drie uur tijd de highlights zien.

Het weer is prachtig en als we op het eind van de tocht bij de het strand komen, haken wij af en zeggen de groep gedag. Wij gaan hier een hapje eten en daarna in het havengebied de kabelbaan op naar de berg Mont Roig. De wachttijd is enorm, maar het schijnt erg bijzonder te zijn, dus we sluiten aan in de rij. Na ruim een uur zitten we dan in de gondel die over de haven heen gaat. Aan de andere kant aangekomen, wacht ons een teleurstelling, is dit alles? We dachten dat we nog hoger gingen, zagen toch dat de kabelbaan veel hoger ging? Dat is dus een andere kabelbaan en daar moet je nog een stukje voor lopen en ook weer apart voor betalen.
Na een half uurtje boven te zijn geweest gaan we maar weer naar de andere kant.

We pakken de fietsen en gaan naar de Ramblas, we willen namelijk de overdekte markt bezoeken. Inmiddels is het 5 uur geworden en is het overal heel erg druk. Wel bekijken de overdekte markt, waar vis, vlees, groente en fruit wordt verkocht.
Hierna dwalen we een tijdje door de kleine gezellige straatjes rondom de ramblas. Om 7 uur fietsen we terug naar het strand en gaan langs de boulevard weer terug richting camperplaats. Onderweg kijken we of we een leuk restaurant zien waar we wat kunnen eten.
Vlak bij de camperplaats komen we bij een heel groot overdekt winkelcentrum. We gaan hier binnen kijken. Er is een hele verdieping met allerlei soorten eettentjes en we gaan bij een tapas bar zitten. We kiezen een paar lekker uitziende tapas uit. We moeten de stokjes bewaren want daarmee reken je af. De tapas kosten 1 euro per stuk, dat zijn nog eens leuke prijzen. Na het eten bekijken we het drie verdiepingen tellende winkelcentrum. Wat een mooie winkels zijn hier.

Om 9 uur zijn we weer terug bij de camper en zijn we precies 12 uur weggeweest. We gaan nog even lekker buiten zitten, dan kan het binnen even afkoelen nu alle ramen tegen elkaar open staan.
Morgen naar het strand in Malgrat de Mar.