De heenreis

Posted on

Donderdagavond om half acht rijden we weg. We gaan proberen om naar Bapaume te rijden, de camperplek  is ons bekend en dan zijn we tenminste Lille voorbij. Het is 300 km en we hopen dat in 3,5 uur te doen.  Bij Dordrecht krijgen we al de eerste (gelukkig korte) file.  Voor Antwerpen krijgen we een langere file en dit geeft drie kwartier vertraging. Ook bij de franse grens hebben we wat oponthoud omdat al het verkeer over de parkeerplaats moet voor controle. Om half 12 rijden we Bapaume in en gaan we eerst maar even tanken bij de Intermarche. Dan kunnen we morgenochtend tenminste gelijk weg rijden.

De volgende ochtend rijden we al weer vroeg weg. We hebben een lange dag te gaan, namelijk 500 km naar Villandry aan de Loire. Het is erg rustig op de weg, we rijden niet via Parijs, maar via Amiens, Rouen, Le Mans en Tours. In Rouen is het even schrikken want we zien boven de weg dat we een tunnel krijgen met een hoogte beperking  van 2,50 mtr. Maar gelukkig is er ook een alternatief aangegeven, namelijk bovenlangs. De tunnel is alleen afgesloten omdat een camper dacht dat hij er wel onderdoor kon, nou helaas voor hem, dat lukte dus niet.
Na Tours rijden we langs de Loire en hier is goed te zien dat er de afgelopen tijd veel regen is gevallen. Heel veel wegen zijn afgesloten en speeltuinen, voetbalvelden en pick nick velden staan onder water.
Rond half vier komen we aan op de gratis camperplaats in Villandry. Een mix parking waar al veel campers staan. We zetten die van ons erbij en lopen dan naar het kasteel van Villandry. Wij vinden de toegangsprijs te hoog en laten het kasteel voor wat het is. We kijken over de heg heen naar het kasteel, maken wat foto’s, lopen wat rond in het kleine dorpje en gaan weer terug naar de camper om lekker te relaxen. Van het bureau van toerisme hebben we een wifi code ontvangen en hebben we twee uur gratis internet.

Op zaterdagochtend doen we het wat rustiger aan. We gaan eerst in een dorp 10 km verderop tanken en naar de Carrefour. Heerlijk om in een supermarkt te lopen waar weer hele andere dingen te koop zijn. We hadden een boodschappenbriefje, maar hebben meer meegenomen dan op het lijstje stond. Onder andere lekkere garnalen voor de lunch en een gegrild kippetje voor ’s avonds.
Na de boodschappen gaan we een stuk binnendoor en dan weer de snelweg op richting Bordeaux. Het is weer heerlijk rustig op de weg, tot we bij Bordeaux zijn. We rijden met de stroom mee en na Bordeaux gaan we er af en op naar de kust. We gaan naar een gratis camperplaats bij Arcachon met uitzicht op zee. De plek ligt mooi, alleen jammer dat er een vrij drukke weg direct langs loopt.
Na het avondeten stappen we op de fiets en gaan naar het hoogste duin van Europa. Het is 6 km en dan staan we aan de voet van het duin. Dan gaan eerst de schoenen uit en klimmen we naar boven. Dit gaat niet in één keer, want het is behoorlijk steil en lastig lopen door het zand. Na een uurtje hier te zijn geweest gaan we weer terug en stoppen we nog even voor een ijsje. We fietsen de camper nog even voorbij en rijden richting Arcachon. Helaas vinden we hier de gezelligheid niet, we gaan weer terug. Vanavond stappen we op tijd in bed en hebben we gelukkig geen last van de langs rijdende, soms toeterende, auto’s (we slapen met oordoppen 😉  )

Zondagochtend rijden we al om 8 uur weg, we hebben gezien hoe druk de kust weg is en dat willen we voor zijn. We rijden de hele weg binnendoor en het is rustig. Het landschap is hier wel mooi, het lijkt op een mix van duinlandschap van de hollandse kust en de veluwe.
Om één uur rijden we de camperplaats in San Sebastian op, er is nog plek genoeg dus zetten we de camper snel neer. Eerst lunchen, want een parkeerplaats kwamen we onderweg maar niet tegen.
Na de lunch verplaatsen we de camper naar een andere plek en halen we de fietsen van de camper en gaan San Sebastian in. Eerst naar de tandradbaan voor het mooie uitzicht over de stad. Boven eten we onze eerste pinxtos (tapas) . Weer beneden aangekomen fietsen we naar de andere kant van de baai. Hier is volop gezelligheid en genieten we van mensjes kijken, muziek en een ijsje.
Daarna lopen we een heel stuk door en om het centrum heen. Rond zes uur komen we in het gebied waar alle tapas barretjes zitten. We bezoeken 3 barretjes en doen ons tegoed aan de tapas. De prijzen variëren tussen de 1,75 en 3 euro per tapas (zonder drankje).
San Sebastian is een stad die je zeker aan moet doen. Wij waren er op zondag en dan is er zeker veel bedrijvigheid omdat de spanjaarden dan ook op pad gaan.

Van Rotterdam Noord tot San Sebastian is het, zoals wij gereden hebben, 1450 km.

wp-1465760959003.jpeg wp-1465761073600.jpeg wp-1465761095172.jpeg wp-1465761121036.jpeg wp-1465761137971.jpeg wp-1465761159057.jpeg wp-1465761177421.jpeg wp-1465761000258.jpeg wp-1465761046014.jpeg