Poging tot inbraak

Posted on

Maandagochtend rijden we via de kustweg naar Malgrat de Mar. Hier hebben we drie jaar terug twee dagen op het strand gestaan en dat willen we weer gaan doen.
Aangekomen bij de noordstrand van Malgrat zien we dat hier van alles is veranderd. Waar wij drie jaar terug hebben gestaan, is nu een hoogtebalk en kunnen we dus niet meer staan. Verder staan er overal bordjes verboden te overnachten.
We parkeren de camper en gaan een uurtje naar het strand. Na een uurtje gaan we terug naar de camper om te lunchen. Hierna gaat Roel terug naar het strand en ik blijf in de camper om een uurtje te slapen (schade in halen van de afgelopen nachten). Om half vier sluit ik de camper af en ga ook op het strand liggen. We liggen op nog geen 100 meter afstand van de camper en hebben hem mooi in het zicht (denken we).
Om 6 uur gaan we terug naar de camper en nadat we de stoelen in het achterluik hebben gedaan willen we naar binnen toe en zien dat de veiligheidsbeugel niet goed zit. Iemand heeft dus getracht om deze open te breken, door zijn voet tegen de camperdeur aan te zetten en heel hard aan de beugel te trekken. De beugel heeft het niet begeven, maar de camperwand wel. De bevestiging van de beugel is naar binnen gedrukt en dwars door d e buitenste laag van de camperwand gegaan. We doen niets, maken de beugel niet open en vragen aan het toeristentreintje dat net langs komt, of ze de politie willen bellen. Onze telefoon ligt in de kluis in de camper.
De politie is er met een half uur en inspecteert de camper en daarna maken we de camper open en gaan zij als eerste naar binnen. Gelukkig is er niemand binnen geweest. We vragen waar we aangifte kunnen gaan doen en dat is in Blanes, daar hebben ze tolken. Nu waren we toch al van plan om op de camperplaats in Blanes te gaan overnachten.
We eten eerst nog een hapje (nasi) in de camper en rijden dan naar het politiebureau in Blanes. Met 15 minuten is de tolk aanwezig en een klein uurtje later staan we weer buiten. Van de tolk hadden we al begrepen dat op de camperplaats in Blanes inbraak heel veel voorkomt. Op de plek aangekomen voelt deze ook niet goed en rijden we door.
We gaan het binnenland in en komen terecht in Sils, een klein dorpje. De camperplaats is bij het treinstation dat geeft wel wat extra rumoer. Het is inmiddels 10 uur en we zijn het zat, we blijven staan. Morgen weer een dag en dan gaan we voor enkele dagen naar Palamos.